Katalysator

Vi tar hand om och köper din gamla katalysator

En katalysator är en viktig del av avgassystemet i alla fordon med förbränningsmotorer, dvs. personbilar, lastbilar, maskiner och bussar. I likhet med många bildelar är katalysatorn en slitagedel som förr eller senare behöver bytas ut.

Om din katalysator har slutat fungera kan vi hjälpa dig. Dels har vi ett verktyg som snabbt låter dig utvärdera värdet på din katalysator och dels köper vi gärna din katalysator och ser till att den återvinns korrekt. Läs mer om tjänsterna på följande sida.

Räkna ut värdet på din katalysator

Innan du sätter igång och börjar leta efter någon att sälja din katalysator till, bör du bekräfta värdet på din katalysator. Efterfrågan på katalysatorer är stor och likaså är antalet opålitliga aktörer som köper katalysatorer. Se därför till att du får priset bekräftat av en tredje part innan du går vidare med försäljningen.

Idag är det lättaste sättet att se hur mycket din katalysator är värd vårt inbäddade verktyg som tillhandahålls av en av våra partners. Genom att skapa ett konto och ange katalysatorns originalnummer får du automatiskt en träffsäker värdering av just din katalysator.

Du får gärna kontakta oss om du skulle ha frågor eller om du inte förstår hur verktyget fungerar.

– Värdera din katalysator här

Sälj katalysatorn till oss

Du ska inte bara kasta en uttjänt katalysator utan bör återvinna den så att materialet i den kan användas igen. Dessutom finns det så klart pengar att tjäna i att sälja en katalysator.

På HF Recycling specialiserar vi oss på återvinning av skrot, blybatterier och – som du kanske redan gissat – katalysatorer. På vår återvinningsstation i Åstorp utanför Helsingborg tar vi emot de flesta typerna av skrot oavsett mängd.

Det spelar alltså ingen roll om du har en katalysator att återvinna eller ett halvt ton kopparskrot.

Bäst av allt är att vi är transparenta i vår prissättning. Därmed kan du förvänta dig att få en ärlig betalning för din katalysator, helt utan dolda kostnader eller priser som justerats för vår vinning.

Se våra skrotpriser


Vad är en katalysator?

I en bil är en katalysator en del av avgassystemet vars uppgift det är att filtrera avgaserna. Därför kallar man processen som utförs för katalytisk avgasrening – inte att förväxla med en kemisk katalysator.

En katalysator behöver höga temperaturer för att fungera vilket i kombination med smutsiga avgaser resulterar i att den slits. Slutar katalysatorn att fungera måste den bytas ut, men till skillnad från många andra slitagedelar kan du sälja en gammal katalysator till en skrothandlare, förslagsvis till oss.


Vi återvinner även metall och blybatterier

Som bekant är vi skrothandlare som specialiserat oss på katalysatorer, blybatterier och återvinning av skrot. Numera erbjuder vi även uthyrning av container, lastbil och lastväxlarflak för att underlätta transporten av stora mängder skrot från byggarbetsplatser och liknande.

Du är välkommen att komma förbi verksamheten i Åstorp och skulle du ha några frågor kan du alltid ringa till oss!

Öppettider:
  • Vardagar: 08.00 – 17.00
  • Helger: Stängt
Kontakta oss

Address
Västra Brohagavägen 25
265 90, Åstorp


Telefon & e-post
+46(0)769-42 98 89
info@hf-recycling.com

HF Recycling

HF-recycling är en lokal metallhandlare och en internationell trader under samma tak. Vår vision är att fylla gapet mellan en metallkonsumerande marknad och de stora producenterna av alla metaller.

Genom vår lyhördhet levererar vi över våra partners förväntningar och utmärker oss i vår enastående kundvård.

Copyright © 2020 HF Recycling AB