Container, lastväxlarflak & transport

Vi hjälper dig med transport av skrot och batterier till återvinning

Anpassningsbara lösningar

Behöver du en container eller ett lastväxlarflak till att ransportera skort? Då har vi garanterat en lösning som passar dig.

Ett av de problem som våra kunder stöter på är att det ofta är komplicerat att transportera metallskrot till oss eftersom de flesta saknar tillgång till en container eller ett lastväxlarflak. Många av våra privatkunder har ofta mer metall att återvinna än de har plats i bilen, medan våra företagskunder ofta är industrier och stora byggbolag med omfattande volymer skrot.

I ett försök att underlätta för alla och säkerställa att all metall som ska återvinnas kan transporteras till oss under miljövänliga förhållanden och enligt konstens alla regler, erbjuder vi allt du behöver för att samla in och transportera skrot för återvinning. Vi har containers och batterilådor i flera storlekar för diverse ändamål.

Vidare anpassar oss mer än gärna efter dina behov och kan dels leverera container och lastväxlarflak som du sedan transporterar tillbaka och dels sköta hela transporten från början till slut.

Container

Vi har idag containers i två olika standardmått som passar perfekt för stora volymer metallskrot som ska återvinnas. Eftersom våra containers är av standarddesign är de enkla att transportera och tömma med en liftdumper.

Container 8m³ – 8 kubikmeter i volym med metalluckor på sidorna och plastlucka på toppen. Denna container kan transporteras och töms med en baktömmande lastbil, en liftdumper eller en vanlig frontlastare.
Container 10m³ – 10 kubikmeter i volym i så kallad vippcontainer utförande. Även denna container har luckor på sidan och upp till och töms med en baktömmande lastbil.

Hyra container pris

Priset för att hyra en container av oss beror på flera faktorer. Dels påverkas priset av storleken på containern du vill hyra och även hur länge du behöver hyra den. Vidare tillkommer ytterligare priser om du även behöver hjälp med transport.

Därför är det svårt för oss att ge ett fast pris utan insikt i dina specifika behov.

Du får gärna kontakta oss idag så kan vi tillsammans hitta en lösning för dig och ett pris som passar din budget.

Lastväxlarflak

Lastväxlarflak är namnet på det som många förknippar med klassiska containers. De är stora, rektangulära flak som rymmer riktigt stora volymer och passar perfekt för industrier och företag med mycket stora återvinningsbehov.

Lastväxlarflak 22m³ – 22 kubikmeter utrymme i ett robust flak med bakdörrar och ett lås för ökad säkerhet om lastväxlarflaket ska stå på samma plats under en längre tid. Töms med en lastväxlare.
Lastväxlarflak 35m³ – med en volym på 35 kubikmeter passar detta lastväxlarflak perfekt för industrier och verksamheter som har stora återvinningsbehov. Även detta flak töms med lastväxlare.
Lastväxlarflak 38m³ – vårt störts lastväxlarflak har en volym på 38 kubikmeter vilket är mer än de allra flesta behöver. Tack vare praktiska dörrar och lås är containern mycket enkel att använda. Töms med lastväxlare.

Hyra lastväxlarflak pris

Samma principer gäller för uthyrning av lastväxlarflak som för uthyrning av våra vanliga standardcontainers; nämligen att priset helt avgörs av vilket lastväxlarflak du vill hyra och hur länge du behöver hyra det.

Behöver du hyra ett lastväxlarflak för att samla skrotmetaller i ber vi därför dig kontakta oss för ett prisförslag. Vi strävar efter att vara anpassningsbara och försöker finna oss i dina önskemål och krav.


Batterilådor

Driver du en bilverkstad ett däckhotell eller en annan verksamhet där ni ofta får hantera bilbatterier kan det vara praktiskt att använda sig av en batterilåda. På så sätt kan du samla in flera uttjänta blybatterier och sedan lämna in alla till oss för återvinning på samma gång, istället för att köra och lämna batterierna var för sig.

Det är enormt viktigt att man hanterar uttjänta blybatterier korrekt för att minska risken att miljöfarligt bly och batterisyror läcker ut i naturen och vårt grundvatten. Därför är våra batterilådor godkända för förvaring av batterier, tillverkad i vädertåligt material med ett praktiskt lock.

Batterilåda 800 liter – en rymlig batteribox som passar de allra flesta platser där man samlar in bilbatterier och uttjänta blybatterier.
Batterilåda 1000 liter – en batteribox av storleken större som räcker gott och väl för alla, även på platser där man samlar in många batterier.

Transport

Att hyra ut containers, lastväxlarflak och stora batterilådor utan att också tillhandahålla transporttjänster vore meningslöst. Därför erbjuder vi även transport av skrot och våra containers. Bland annat kan vi köra ut och placera containers på en byggarbetsplats eller komma och hämta redan fyllda lastväxlarflak och batteriboxar.

Vi använder oss av lastbilar som givetvis har kapaciteten att transportera de kärl vi hyr ut.

Med det sagt får ni hantera upphämtning och leverans av våra containers på egen hand och ni får även lov att tömma era egna containrar på plats hos oss i Åstorp.

*Vi har Yrkestrafiktillstånd utfärdat av Transportstyrelsen – ett krav för att bedriva yrkesmässig trafik.


Vi återvinner även metall och blybatterier

Grundpelaren i vår verksamhet är återvinning och då främst återvinning av metaller och blybatterier.

HF-Recycling innehar alla tillstånd och certifikat som behövs för att bedriva regelrätt återvinning av metaller och korrekt hantering av blybatterier. Dessutom gör vi vårt yttersta att alltid värna om miljön, även utöver de uppsatta riktlinjerna vi är skyldiga att följa.

Kontakta oss

Address
Västra Brohagavägen 25
265 90, Åstorp

Telefon & e-post
+46(0)736-23 02 62
info@hf-recycling.com

HF Recycling

HF-recycling är en lokal metallhandlare och en internationell trader under samma tak. Vår vision är att fylla gapet mellan en metallkonsumerande marknad och de stora producenterna av alla metaller.
Genom vår lyhördhet levererar vi över våra partners förväntningar och utmärker oss i vår enastående kundvård.

Copyright © 2020 HF Recycling AB