Våra skrothandlartjänster

Nedan finner du mer information om våra tjänster och priser. Välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Vad vi erbjuder som skrothandlare

Här kan du läsa mer om de tjänster vi kan erbjuda dig som lokal skrothandlare samt som internationell råvaruhandlare. Vi hanterar nämligen skrot på en lokal nivå i Åstorp och Skåne med omnejd, men som metallhandlare kan vi köpa och sälja metallskrot på den internationella marknaden.

Är du mer intresserad av priserna och vad våra tjänster kostar hänvisar vi dig till vår prissida där vi regelbundet uppdaterar alla priserna

Live-priser från London Metal Exchange

Eftersom vi följer London Metal Exchange (LME) kan priserna uppdateras flera gånger på en vecka eller till och med ett dygn. Därmed påverkas ditt pris av flertalet faktorer, däribland det officiella, nuvarande marknadspriset.

Blybatterier

Till skillnad från metaller är blybatteri mycket skadliga för vår miljö. Varje år hanteras cirka 30 000 uttjänta blybatterier i Sverige och om dessa inte hanteras korrekt, kan konsekvenserna vara fullständigt förödande.

De allra flesta uttjänta blybatterierna kommer från fordon men det kommer även ett stort antal från elstationer där batterierna ofta används som back-up. Har du ett slitet blybatteri som du behöver göra dig av med kan du lämna in det direkt till oss.

Vad händer med blybatterierna när jag återvunnit dem?

Batterierna återvinner vi inte på egen hand utan majoriteten skickar vi till Boliden Bergsöes smältverk i Landskrona. En annan stor del av batterierna skickar vi även på export till länder och aktörer som hanterar dem enligt konstens alla regler.

Läs mer om de åtgärder vi vidtar för att säkerställa att våra tjänster är miljövänliga i vår miljöpolicy.

Metaller

I rollen som skrothandlare är en av våra största marknader återvinning och återbruk av olika sorters metaller. Som bekant kan metaller och andra avfall vara skadliga för vår miljö om de inte hanteras rätt, dessutom är det ett onödigt slöseri på råvaror.

Fördelen med just metaller är att de i regel har ett ganska bra andrahandsvärde. Du behöver alltså inte lämna metallskrotet på en återvinningsstation utan kan med fördel sälja det till oss och tjäna en slant dessutom.

Därmed kan du tjäna pengar på att återvinna dina oönskade metaller medan vi skrothandlare kan sälja dem och bidra till en mer hållbar värld.

Vad händer med metallerna efter jag återvunnit dem?

Vi återvinner all metall enligt konstens alla regler. Det innebär att vi säljer metallerna vidare till aktörer som har förmåga att smälta ner metallerna för att sedan återanvända dem. En del av metallen säljs i Sverige medans en hel del också exporteras.

Är du intresserad i att lära dig mer om hur vi tar vårt ansvar för miljön och ett hållbart samhälle kan du titta närmare på vår miljöpolicy.

Transport & uthyrning av container

Från erfarenhet har vi lärt oss att många av våra kunder har svårt att ordna med transport och insamling av skrot. Därför tillhandahåller vi transportlösningar och uthyrning av containers, batterilådor och andra insamlingskärl.

Idag har vi containers i fyra olika standardstorlekar som du kan hyra så länge du behöver. Du väljer själv om du hämtar och lämnar din container hos oss eller anställer en av våra förare till att placera en container åt er för att sedan hämta och tömma den.

Läs mer om de containers och lastväxlarflak vi hyr ut och hur våra transportlösningar fungerar på följande sida.

Våra priser

I likhet med alla skrothandlare påverkas våra skrotpriser och din potentiella lönsamhet av marknadspriser. Och eftersom marknadspriser på råvaror ständigt fluktuerar, måste vi anpassa vår prissättning i enlighet.

Med det sagt följer vi alltid London Metal Exchange (LME) vilket försäkrar att du får rättvisa priser som accepteras över hela världen. Dessutom erbjuder vi bättre priser och förmåner ju större volym med skrot som du levererar. Och som företag strävar vi alltid efter total transparens så att du som kund alltid har insikt i alla priser och kostnader, innan vi ingår ett avtal.

Så här betalar vi


I dagsläget hanterar vi betalningar till kunder enligt den standard som alla andra skrothandlare följer. Det innebär att vi kan betala via följande betalningsmetoder.

  • Kontoöverföring
  • Faktura

Betalningsvillkor

Betalningar från oss sker alltid inom en arbetsdag eller enligt överenskommelse i specifika fall. Lägg också märke till att vi ALLTID tar legitimation på våra kunder. Detta gör vi för både vår egen och våra kunders yttersta säkerhet.

Kontakta oss

Address
Västra Brohagavägen 25
265 90, Åstorp

Telefon & e-post
+46(0)736-23 02 62
info@hf-recycling.com

HF Recycling

HF-recycling är en lokal metallhandlare och en internationell trader under samma tak. Vår vision är att fylla gapet mellan en metallkonsumerande marknad och de stora producenterna av alla metaller.
Genom vår lyhördhet levererar vi över våra partners förväntningar och utmärker oss i vår enastående kundvård.

Copyright © 2020 HF Recycling AB