Skrotpriser

Är du intresserad i att sälja skrot? Då hittar du alla våra senaste skrotpriser på följande sida.

OBS! Från och med den 30 augusti blir HF Recycling en kontantfri anläggning. Det innebär att fredagen den 27 augusti är den sista dagen vi hanterar kontanter.

Aktuella skrotpriser

Som du snart kommer lägga märke till så varierar våra skrotprispriser – ofta på en daglig basis – och anledningen till detta förklarar vi i detalj på följande sida. Det finns nämligen en mycket bra anledning till att världens skrotpriser varierar så mycket.

Nedan kan du också läsa mer om hur vi sätter våra priser, när vi uppdaterar dem och alla de faktorer som påverkar priserna. Allt för att du ska kunna bilda dig en uppfattning om hur mycket du kan tänkas tjäna på ditt metallskrot. Varje vecka uppdaterar vi denna sida med de senaste kopparpriset, skrotpriset, aluminiumpriset samt pris för blybatterier och annat som vi säljer. Listan ser du nedan.

Senaste skrotpriserna Vecka 47

Har du skrot att sälja?

Rörliga skrotpriser på råvarumarknaden

Precis som alla stora internationella marknader är det otaliga faktorer som påverkar skrotpriser och priserna på olika metaller. Det handlar i grunden om tillgång och efterfråga, vilket i sin tur påverkas av antalet metallgruvor, det globala behovet för särskilda metaller, export- och importmöjligheter samt både nationell och internationell politik.

På grund av detta är råvarumarknaden – med fokus på metaller och energi – en enormt populär marknad för investerare och daytraders, där metallerna i regel säljs på terminskontrakt. Givetvis skapar detta även möjligheter och fördelar för alla skrothandlare, inklusive oss.

Vi uppdaterar skrotpriserna manuellt.

För att garantera att våra skrotpriser alltid är ärliga och representativa av faktiska marknadsförhållanden följer vi alltid London Metal Exchange (LME). LME är världens ledande börs för handel av metaller och man erbjuder idag terminskontrakt på mellan 1 dag och 3 månader (upp till 10 år för specifika kontrakt, däribland koppar).

På grund av detta och det faktum att LME uppdaterar sina priser i realtid, måste vi uppdatera våra skrotpriser i enlighet med LME och rådande marknadsförhållanden. Vi på HF-Recycling uppdaterar våra metallpriser en gång i veckan i samband med veckostarten, dvs. söndag eftermiddag eller tidigt på måndag.

Du hittar alltid våra senaste priser på denna sida men du kan även ringa oss för att få en uppdaterad prislista för just de metaller du är intresserad av. Naturligtvis har vi exakt samma priser listad här på webbplatsen som vi erbjuder på plats när du väl levererar ditt skrot.

Vi uppdaterar skrotpriserna manuellt

För att garantera att våra skrotpriser alltid är ärliga och representativa av faktiska marknadsförhållanden följer vi alltid London Metal Exchange (LME). LME är världens ledande börs för handel av metaller och man erbjuder idag terminskontrakt på mellan 1 dag och 3 månader (upp till 10 år för specifika kontrakt, däribland koppar).

På grund av detta och det faktum att LME uppdaterar sina priser i realtid, måste vi uppdatera våra skrotpriser i enlighet med LME och rådande marknadsförhållanden. Vi på HF-Recycling uppdaterar våra metallpriser en gång i veckan i samband med veckostarten, dvs. söndag eftermiddag eller tidigt på måndag.

Du hittar alltid våra senaste priser på denna sida men du kan även ringa oss för att få en uppdaterad prislista för just de metaller du är intresserad av, exempelvis koppar pris. Naturligtvis har vi exakt samma priser listad här på webbplatsen som vi erbjuder på plats när du väl levererar ditt skrot.

Metallskrotpris

Metallskrot är ett samlingsbegrepp för olika sorters metaller. Det är till exempel vanligt att man har mycket metallskrot efter att man byggt om där hemma eller har meckat på bilen. De allra största volymerna av skrot levereras av industrier och större företag.

Har du metaller att sälja hittar du de senaste metallskrotpriserna här. Våra metallskrotpriser är alltid uppdaterade och korrekta.

Järnskrotpris

Järn är ett tacksamt material att återvinna och ofta är priset på järnskrot bra. Och med tanke på hur mycket järn används i vårt samhälle gör vi alla bäst i att återvinna alla järnprodukter vi inte längre behöver. På så sätt undviker vi onödiga volymer nyproducerat järn samtidigt

HF-Recycling kan ta tillvara på ditt järnskrot och erbjuder alltid rättvisa och marknadsenliga järnskrotpriser.

Aluminiumpris

Även aluminium är en metall som man hittar i en lång rad produkter och varor i dagens samhälle. Därför finns även ett stort behov för att dels konsumenter att bli av med aluminiumskrot och dels ett behov för att återvinna så mycket aluminium som möjligt.

Priset på aluminium är dessutom ofta så högt att det finns ekonomisk vinning i att återvinna det, även som privatperson.

Koppar pris

Både internationellt och historiskt sett har koppar varit en populär metall att handla med och återvinna. Därför är priset på koppar ofta mycket förmånligt även för privatpersoner som har ett par kilo koppar att sälja.

Föga förvånande är kopparpriset orsaken att till att koppar är en metall som vi och de flesta aktörer i branschen köper och återvinner mest.

Blypris

Bly är en potentiellt skadlig metall som kan påverka både miljö och människor negativt. Därför är det extra viktigt att återvinna bly. Fast på grund av de potentiella riskerna gäller specifika riktlinjer när man ska återvinna bly. Dessutom är sannolikheten att du har stora volymer bly väldigt liten och blypriset gör det knappt värt det.

Med det sagt är en av våra allra största marknader återvinning av blybatterier.

Så här får du betalt för ditt skrot

Vi betalar för skrotet du levererar enligt överenskommelse. Priset baseras på volymen metaller du har (i vikt) enligt det gällande skrotpriset för metallen i fråga (hittas på denna sida).

Därefter betalas det överenskomna priset ut till önskat konto via en av de betalningsmetoder vi stödjer.

Våra köpvillkor

Betalning från oss sker alltid så att pengarna är hos kunden inom 1-2 bankdagar, om vi inte kommit överens om något annat när skrotpriset fastställdes.

Betalningar kan göras via:

  • Kontoöverföring
  • Faktura
  • Självfaktura

OBS! På grund av de rådande pris- och marknadsförhållanden som vi beskrev ovan kan skrotpriset ändras kort efter att en affär med oss genomförts. Däremot är det alltid det överenskomna priset i avtalet som gäller.

Öppettider:
  • Vardagar: 08.00 – 17.00
  • Helger: Stängt
Kontakta oss

Address
Västra Brohagavägen 25
265 90, Åstorp


Telefon & e-post
+46(0)769-42 98 89
info@hf-recycling.com

HF Recycling

HF-recycling är en lokal metallhandlare och en internationell trader under samma tak. Vår vision är att fylla gapet mellan en metallkonsumerande marknad och de stora producenterna av alla metaller.

Genom vår lyhördhet levererar vi över våra partners förväntningar och utmärker oss i vår enastående kundvård.

Copyright © 2020 HF Recycling AB